Connect with us

Društvo

PZP: Nećemo glasati za Vukšića u Skupštini

Published

on

“Na današnjem saslušanju V.D. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, na Odboru za bezbjednost i odbranu u Skupštini Crne Gore koja je bila zatvorena za javnost, Dejan Vukšić je izbjegao da odgovori na sledeća pitanja koja mu je postavio član Odbora ispred Pokreta za promjene”, saopšteno je iz Pokreta za promjene uz navođenje tih pitanja.
1. Sa kojim pripadnicima kavačkog klana je Vukšić imao kontakt i kakav je to kontakt bio?
Javno (DN Vijesti 25.01.2021.) je izjavio da je “u njegovu kancelariju došao član porodice lica (oca i sina) koje su novinari Vijesti označili pripadnicuna kavačkog klana”. Da li je osim sa tim licem (članom porodice) imao kontakt sa još nekim pripadnikom kavačkog klaba ili članovima njihovih porodica? Da li je on ili njegova advokatska kancelarija u bilo kom postupku zastupala nekog od članova kavačkog klana?
2. Da li je njegova kancelarija 2016. godine zastupala Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera?
Da li je saradnikiz njegove kancelarije advokat Damir Rebronja bio angažovan prilikom pretresa stana Zvicera u Kotoru?
3. Da li poznaje istaknutog međunarodnog krijumčara kokaina Stanka Radulovića iz Kotora i u kakvim je odnosima sa njim?
4. Da li je siguran da sa Dakom Davidovićem nije imao bez jedan susret kako je to jasno objavio (DN Vijesti od 25.01.2021.)?
Iz PZP-a su saopštili da “ovakvo ponašanje V.D. direktora ANB-a i njegovo ćutanje je najbolji odgovor i potvrda da dosadašnje tvrdnje da Dejan Vukšić nije dostojan da obavlja najznačajniju funkciju u sektoru bezbjednosti su se pokazale tačne”.
“Imajući u vidu ovakvo ponašanje V.D. direktora Vukšića i njegovu sumnjivu povezanost sa jednim od narko klanova Pokret za promjene neće glasati za njegov izbpr na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost”, zaključuje se u saopštenju.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije