Connect with us

Društvo

RADOVAN MIJANOVIĆ: Nikšić nikada neće biti dio srpskog svijeta

Published

on

Onima što iz drugih država organizuju ‘bitku za Nikšić’ poručujem da je ovo oduvijek bila slobodarska kosmopolitska sredina sa svojim specifičnim duhom i šarmom. Nacionalšovinizam u ruhu neofašizma ovđe neće proći, kaže u razgovoru za Vikend novine poznati kardiolog i humanista, predsjednik Društva poštovalaca i prijatelja Nikšića Radovan Mijanović.

“Neka se samo prisjete kako je narod Nikšića dočekao i ispratio njihovog Milana Stojadinovića 1938. godine”, kazao je on.

Komentarišući dešavanja u gradu pod Trebjesom uoči lokalnih izbora, Mijanović ističe da se ne zna ko sve potpuno otvoreno i drsko mešetari i poručuje svojim Nikšićanima da na sve pritiske i nasilje odgovore kao i na referendumu 2006. godine.

“Iz dana u dan gledamo nepoznata lica i mešetare koji sasvim otvoreno i drsko, mimo zakona ove države i volje građana Nikšića, nameću svoju, ne samo ‘političku’ istinu. A neke ‘domaće’ stranke maltene u svakoj ulici postavile su punktove za dobijanje podrške, iza kojih stoje maloljetnici sa majicama na kojima je ispisano ‘Za budućnost Nikšića’… Oni šetaju gradom sa propagandnim materijalom, ovakva masovna manipulacija djecom je užasna”, naveo je on.

Smatra da je najveći problem Nikšića nedostatak kontinuiteta.

“Svi, kada se dokopaju pozicija i primaknu kasi, ponašaju se kao da su neke bogom dane mesije, da sve od njih počinje. A rezultati su tapkanje u mjestu, često i stagnacija u mnogim oblastima života grada. I tu vidim veliki prazan prostor za djelovanje nevladinog sektora koji, čast izuzecima, danas to nije”, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije