Povežite se sa nama

Društvo

RADULOVIĆ: “Dvije zemlje povezuje prijateljstvo”; SISLU: “Crnu Goru krase izuzetna ljepota, mir i plemeniti ljudi”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas sa nerezidentnom ambasadorkom Južnoafričke Republike u Crnoj Gori sa sjedištem u Atini Beril Rouz Sisulu. Tokom razgovora između sagovornika istaknuto je da se mora raditi na jačanju ekonomskog povezivanja dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kako navode iz Ministarstva, Radulović je ambasadorki Sisulu poželio dobrodošlicu i uspjeh tokom mandata. Radulović je istakao da dvije zemlje povezuje prijateljstvo ukazavši na konstruktivnu saradnju koju ostvaruju diplomatska predstavništva u Atini, te istovremeno izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti doći do intenziviranja bilateralnih odnosa i političkog dijaloga.

“Posredstvom počasnog konzulata u Durbanu dat je novi impuls vanjskoj politici Crne Gore u ovom dijelu svijeta. Intencija da se u Južnoafričkoj Republici, koja slovi za jednu od najuticajnijih i najrazvijenih zemalja na svom kontinentu, aktuelizuje saradnja u privrednom domenu”, naglasio je Radulović.

Dodatno je  izrazio zadovoljstvo dosadašnjom odličnom multilateralnom saradnjom sa Južnoafričkom Republikom, koja se ogleda u brojnim podrškama kandidaturama u UN tijelima.

Ambasadorka Sisulu zahvalila se na prijemu uz ocjenu da će tokom mandata biti posvećena unapređenju sveukupnih odnosa sa Crnom Gorom, koja, kako je navela, krupnim koracima ide ka Evropskoj uniji. Ona je istakla da je već tokom prve posjete našoj zemlji posvjedočila da

“Crnu Goru krase izuzetna ljepota, mir i plemeniti ljudi i postoji puno oblasti koje nude prostor za saradnju i zajedničke projekte”, istakla je ambasadorka.

Iz Ministarstva navode da je Sislu takođe istakla pohvale diplomata iz njene zemlje koji su učestvovali u programu Ljetnje diplomatske škole “Gavro Vuković”, koju organizuje Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

“Radulović je iskazao nadu da će Južnoafrička Republika, kao veoma pogođena izazovima koje je donijela pandemija korona virusa, sa uspjehom prevazići poteškoće koje ovako složena situacija donosi.On je kazao da Crna Gora veoma cijeni odlučne napore koje njena Vlada ulaže u cilju ublažavanja posljedica krize na ekonomiju te zemlje”, dodaju u saopštenju.

U tom kontekstu, ističu,  sagovornici su se složili da pandemija ne poznaje nacionalne, niti granice između kontinenata, kao i da je vakcinacija jedini način da čovječanstvo odnese pobjedu u ovoj borbi.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije