Connect with us

Društvo

RADUNOVIĆ: Odlaganje glasanja o izmjenama tužilačkih zakona opasnije za državu od mogućeg zatezanja odnosa sa Briselom

Published

on

Odlaganje glasanja o izmjenama tužilačkih zakona opasnije je za državu i građane od potencijalnog privremenog zatezanja odnosa sa Briselom, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

On je na svom Fejsbuk profilu naveo da je klub Demokratskog fronta razmotrio mogućnost odlaganja usvajanja “tužilačkih zakona” i da je zaključio da je “opasnost od davanja dodatnih 30 dana očajnicima iz organizovane kriminalne grupe u SDT-u, mnogo opasnije za državu i građane od potencijalnog privremenog zatezanja odnosa sa Briselom”.

Pobjeda je danas objavila das u Premijer Zdravko Krivokapić i ministar pravde Vladimir Leposavić zatražili su juče od šefova poslaničkih klubova parlamentarne većine da se odgodi donošenje dva tužilačka zakona.

Više izbora Pobjede saopštilo je da su Krivokapić i Leposavić na sastanku u Skupštini, kojem su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik paralmenta Aleksa Bečić, taj stav obrazložili jakim pritiskom Evropske komisije da se ne raspravlja o prijedlogu Zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i o izmjenama zakona o Državnom tužilaštvu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije