Connect with us

Društvo

RAKČEVIĆ: Na GP URA glasao sam protiv predloga Zakona, nijesam bio usamljen

Published

on

Rakčević (FOTO: FOS media)

Glavni odbor URE je većinski donio odluku da podrži izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje će po hitnoj proceduri biti razmatrane u ponedjeljak. Da potpuno jasno kažem to da sam ja lično glasao protiv, saopštio je večeras predsjednik političkog savjeta GP URA Žarko Rakčević.

On je, gostujući u emisiji Neđelja u petak na TV A1, istakao da nije bio usamljen u odluci da bude protiv izmjena.

“Nijesam bio usamljen, nije mali broj ljudi koji su dijelili to viđenje. Jedni su razlozi bili vezani za hitnost, apsolutno mislimo da je neprimjereno da se o takvoj stvari razgovara na takav način. Čak su i organi URE i Predsjedništvo 20-ak minuta pred sjednicu dobili tekst tih izmjena i dopuna. Nije se radilo samo o brisanju članova od 62 do 64, što su predsjednik URE i Dritan Abazović i predstavnici URE tokom kampanje, kao i neke druge stvari, obećali”, naveo je.

Kako je dodao, po njegovom viđenju to nije problematično sa aspekta dokazivanja.

“Ne zato što je DPS pred izbore, vidjevši brojnost litija i vidjevši da je loš možda tajming, da ostavim po strani apsurdnu činjenicu da oni koji su kreirali zakon mjesecima nisu izlazili na javne duele, nego su neki drugi ljudi, tri-četiri čovjeka, branili taj zakon, što nije baš uobičajeno”, naglasio je Rakčević.

Prema njegovim riječima, na neadekvatan način je dolazilo do razmjene argumenata.

“Izostao je pravi dijalog, pri čemu moram reći da su predstavnici SPC mnogo spremniji, to je moj ugao gledanja, bili da iznesu svoj dijalog, nego oni koji su inicirali taj zakon”, rekao je Rakčević.

On smatra da nije bilo dobro da to ide u hitnu proceduru.

“Iako razumijem simbolički da je neko htio da pokaže – hajde 28. decembra prošle godine je to odrađeno, e sad je 28. pobjeda SPC i litija, godišnjica, treba obilježiti taj jubilej”, zaključio je Rakčević.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije