Connect with us

Društvo

RAKOČEVIĆ: DPS dio rješenja političke krize u Crnoj Gori

Published

on

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević ocijenio je da će pokušaj iznalaženja rješenja političke situacije u zemlji završiti neuspjehom, što je, kaže on, prirodno kad vlast tvore raznorodne strukture

On je u Prelistavanju štampe u Jutarnjem programu TVCG rekao da navodeći da je partija iz koje dolazi shvatila da moraju dodatno raditi na sebi kako bi bili konkurentni za ono što slijedi.

“DPS sebe u ovoj situaciji vidi kao dio rješenja. Mi smo sigurni da ova kriza može biti razriješena samo formiranjem političke i iznadpolitičke platforme, koja bi trebalo da nas okupi oko nekoliko ključnih zadataka”, rekao je Rakočević.

Ocjenjujući da je politička situacija u zemlji nastavak zamajavanja građana, Rakočević je rekao da bi oko te platforme trebalo da im se pridruže svi ono koji sebe smatraju evropskim progresivnim snagama.

“Da li to treba da bude zajedničko okupljanje prije parlamentarnih izbora, ili ono što bi bilo poštenije, da idemo na nove izbore, da vratimo građanima pravo da odlučuju, pa da pravimo širu koaliciju, ali mislim da je to neminovnost. To će biti rješenje razrješenje ove političke situacije”, smatra Rakočević.

“Umjesto da se bave ekonomijom i zdravljem, oni se bave temama koje ne postoje. Demokrate su rekle da od nove vlade nema ništa. URA neće pristati na ono što su zahtjevi DF-a”, istakao je Rakočević.

Komentarišući Maršalov plan, Rakočević je rekao da su ciljevi dobro zacrtani te da DPS pozdravlja incijative da se govori o životnom standardu građana.

“Ali ovako koncipiran plan ne možemo podržati jer se nameće budžetski deficit, nema novih prihoda koji bi trebalo da nadomjeste nova opterećenja za budžet koja sama Vlada predlaže”, istakao je Rakočević.

Ocijenio je da se nadležni nedovoljno dobro snalaze kad je u pitanju pandemija korona virusa, što je posljedica političko-partijskog revanšizma.

“Drugi razlog je da nemamo danas nikakvu kampanju kad je u pitanju vakcinacija ljudi, a treći razlog je potpuno otvaranje naših granica što je dovelo do ovih brojki danas”, rekao je Rakočević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije