Connect with us

Društvo

REAGOVANJA: Jokić i Đurović traže razmatranje, odnosno ukidanje ugovora RTCG sa Tamarom Nikčević

Published

on

tamara Nikčević (FOTO: RTCG)

U emisji “Teleskopija” došlo je do kršenja standarda, i Savjet RTCG traži od generalnog direktora Javnog servisa, Božidara Šundića da razmotri status Nikčevićkine emisije, napisala je na svom Tviter nalogu članica Savjeta, Bojana Jokić.

Reagovala je i NVO media centar, koja traži da se prekine ugovor sa Nikčević. Direktor ove NVO je bivši član Savjeta RTCG, Goran Đurović.

Nikčević je sinoć, u autorskoj emisiji ‘Teleskopija’ na TVCG optužila ambasadorku SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke da je na privatnoj večeri govorila o svojim impresijama da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

Nikčević je to učinila u razgovoru sa svojim gostom, političkim analitičarem Ljubom Filipovićem.

Iz Demokratske narodne partije (DNP) kazali su da Radio Televizija Crne Gore (RTCG) treba sprovesti ozbiljnu programsku i kadrovsku reformu, jer “Javni servis očigledno još uvijek predstavlja bastion bivšeg režima”.

Potpredsjednica DNP-a Maja Vukićević kazala je da je ta stranka informisana da Nikčević “i nije novinarka Javnog servisa, nego je u pitanju neka vrsta angažmana kao sa novinarom Darkom Šukovićem”.

“A crnogorskoj javnosti je već odavno poznato da Nikčević svojim ostrašćenim televizijskim nastupima krši sve kodekse novinarskog ponašanja, a sve u službi bivšeg režima”, navela je Vukićević.

Prema njenim riječima, Nikčević nije prvi put da iskazuje “izuzetnu neprofesionalnost i govor mržnje u emisijama koje je vodila”.

“A dosad je uglavnom nastojala da se prizemno obračuna s predstavnicima Demokratskog fronta i sa srpskim narodom u Crnoj Gori”, kazala je Vukićević.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije