Connect with us

Društvo

RESOR ZDRAVLJA: Za sad se ne razmatra smjena direktora u IJZ

Published

on

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da ne razmatraju smjenu direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igora Galića, jer su zadovoljni njegovim doprinosom u borbi protiv epidemije i radom te institucije.

Nakon što se u pojedinim medijima pojavila informacija da se priprema smjena epidemiologa Galića sa funkcije direktora IJZ i da se on iz tog razloga ne pojavljuje u javnosti, iz ministarstva je saopšteno da su za dovoljni radom IJZ.

“Nije tačno da se razmatra niti priprema smjena direktora Instituta za javno zdravlje dr Igora Galića, jer za to nema apsolutno nijednog razloga. U potpunosti smo zadovoljni radom i funkcionisanjem Instituta za javno zdravlje u svim segmentima, a naročito tokom epidemije izazvane korona virusom i procesa vakcinacije stanovništva protiv Kovida-19”, kazali su Danu iz Ministarstva zdravlja.

Navode da IJZ sve aktivnosti iz svoje nadležnosti obavlja kvalitetno, pravovremeno i odgovorno.

“Dr Galić je maksimalno angažovan sa svojim kolegama epidemiolozima, koji na terenu izvodi posljednje pripreme za početak masovne vakcinacije, kako bi taj proces počeo u punom kapacitetu i kako bi se vakcinisao što veći broj građana”, saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Vlada je sredinom decembra imenovala Galića za direktora Instituta za javno zdravlje, iako je, navodno, bilo sporno da li ispunjava uslove za tu funkciju predviđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u toj ustanovi.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je nakon toga kazala da sistematizacija nije referenca za izbor direktora Instituta, već je to bila namjera prethodne vlasti da suzi krug mogućih lica za imenovanje na tu poziciju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije