Povežite se sa nama

Društvo

RTNK: Perović prekršila i Zakon o sprječavanju korupcije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Direktorica ASK-a, prekršila je i Zakon o sprječavanju korupcije kada je kao predsjednica Suda na Cetinju samoj sebi odobrila prodaju stana čime je ostvarila kapitalnu dobit od preko 40 hiljada. Naime, po članu 7 Zakona o sprječavanju korupcije Perovićeva je bila dužna da od ASK-a, institucije na čijem se čelu sada nalazi, zatraži mišljenje o postojanju sukoba interesa, jer je odlučivala u pravnoj stvari u kojoj se njen privatni interes sukobljava sa javnim, prenosi RTNK

Kako navode, da je znala da se nalazi u konfliktu interesa potvrđuje i dokumentacija koju je ekskluzivno objavila RTNK.

Naime, kada je kupovala stan od 86 kvadrata za 31 hiljadu eura, Ugovor o kupovini po povoljnim uslovima potpisali su Jelena Perović kao fizičko lice, a u ime Osnovnog suda na Cetinju, zamjenik predsjednika Srđan Vujović. Međutim, kada je taj isti stan prodavala za 73 hiljade Perovićeva ga je potpisala sama sa sobom, i kao ustupilac stana i kao predsjednica suda, prenosi RTNK.

Perovićeva je juče regujući na prilog RTNK kazala da nije bila u obavezi da plati porez na kapitalnu dobit, niti da vrati stan pošto je na sudijskoj funkciji nakon potpisivanja ugovora ostala manje od pet godina.

U ugovoru koji je 11.01.2018. godine potpisala sa cetinjskim Osnovnim sudom decidno se navodi: „Jelena Perović se obavezuje da će na sudijskoj funkiji ostati najmanje pet godina“. Dalje se u ugovoru navodi da će ukoliko njenom voljom prestane sudijska funkcija, Osnovnom sudu na Cetinju isplatiti razliku do tržišne cijene stana, što u slučaju Jelene Perović iznosi preko 40 hiljada eura, navodi RTNK.

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije