Povežite se sa nama

Društvo

Saopštenje Ministarstva zdravlja ispod svakog nivoa: Šef DPS-a da manje pjeva u kafanskom provodu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo zdravlja je pozvalo predsjednika Crne Gore “da ne sije strah i da ne diže paniku”

Ministarstvo zdravlja reagovalo je na apel predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je pozvao nadležne da bez odlaganja donesu mjere koje će doprinijeti zaustavljanju širenja koronavirusa.

U saopštenju ispod svakog nivoa navodi se da šefu DPS-a žele dobro zdravlje, “dok radi na Tviteru od kuće i da se što prije oporavi”.

“Kao i da, nakon toga, malo manje vremena provodi na epidemiološki rizičnim mjestima gdje zaraza vreba, poput kafanskih noćnih provoda i da tamo manje pjeva, dok građane licemjerno poziva da se ponašaju odgovorno”, navodi se u reagovanju Ministarstva zdravlja.

Iz Kabineta predsjednika Crne Gore je 23. decembra saopšteno da je Đukanović pozitivan na koronavirus.

Iz Ministarstva zdravlja su naveli da je Crna Gora među posljednjim državama Evrope zabilježila porast broja slučajeva omikron soja koronavirusa.

“Između ostalog, i zahvaljujući pomnom nadzoru pandemije, ali i pojačanim kontrolama. Istog trena, bez odlaganja, Ministarstvo zdravlja je pristupilo reorganizaciji sistema tako da ljekari iz bolnica već od ujutru mogu da budu na raspolaganju kolegama iz domova zdravlja, jer se očekuje pritisak prvenstveno na primarni nivo zdravstvene zaštite, s obzirom na to da Omikron, prema do sada raspoloživim informacijama, odlikuje značajno veća zaraznost, ali i blaže kliničke slike”, navodi se u reagovanju.

Pozvali su Đukanovića “da ne sije strah i da ne diže paniku”.

“Jer je ono što predstavlja kao specifikum Crne Gore, a to je najveći broj registrovanih infekcija na dnevnoj bazi od početka pandemije, već neko vrijeme realnost kompletne Evropske unije, kao i npr. Velike Britanije, koje su značajno prije Crne Gore, nažalost, zabilježile rekordne brojeve slučajeva na dnevnom nivou. Omikron je “pokazao zube” u svim zemljama, potpuno nezavisno od mjera koje su na snazi u različitim državama svijeta”.

U reagovanju se navodi i da je Ministarstvo zdravlja ranije danas počelo konsultacije u vezi sa novim mjerama, koje će biti predstavljene sjutra na vanrednoj sjednici Savjeta Vlade za borbu protiv koronavirusa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije