Connect with us

Društvo

SASLUŠANJA SLUŽBENIKA ANB-a: Policija ispitala Grozdanića i Bulatovića, negirali da su radili mimo pravila službe

Published

on

Zgrada ANB-a

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović počela su saslušanja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), za koje postoje indicije da su u tajnoj službi mimo zakonskih ovlašćenja pratili i prisluškivali građane, a potom spaljivali dokumenta.

Izvor „Vijesti“ iz vrha Uprave policije, potvrdio je da su do sada u svojstvu građana, saslušani smijenjeni načelnici sektora ANB-a Danilo Grozdanić i Luka Bulatović.

Oni su, prema istim informacijama, tokom ispitivanja u policiji negirali da su radili mimo pravila službe.

Na listi SDT-a nalaze se imena svih načelnika sektora tajne službe, koje je novi v.d. direktor Dejan Vukšić od imenovanja smijenio, a potom prošlog četvrtka SDT-u dostavio obimnu krivičnu prijavu sa detaljima i dokazima o tajnom odredu unutar službe, pišu „Vijesti“.

U narednim danima zakazana su saslušanja smijenjenih načelnika – Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežane Zarubice, Sandre Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Ilije Živanovića

Osim njih na listi SDT-a našla su se imena još desetak službenika tajne službe za koje je Vukšić dostavio dokaze da bi mogli imati veze sa tajnim praćenjem i prisluškivanjem…

Specijalno državno tužilaštvo početkom prošle sedmice formiralo je predmet i u toku je izviđaj povodom navoda prvog čovjeka tajne službe – da su pojedini pripadnici ANB nezakonito prisluškivali i pratili građane, a o potom uništili dokumentaciju o tome.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije