Connect with us

Društvo

SASTAO SE SA MITROVIĆEM: Princ spreman da učestvuje u projektima Ministarstva

Published

on

Princ Nikola II Petrović Njegoš izjavio je da je više nego raspoložen da pruži svu neophodnu pomoć i podršku Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u daljem radu i planiranim aktivnostima. On se danas sastao sa ministrom Ratkom Mitrović. Sastanku je prisustvovao i državni sekretar za prostorno planiranje i urbanizam, Aleksandar Ašanin.

Princ Nikola Petrović Njegoš je ministra upoznao sa projektom EKOMED 2021 Fondacije Petrović Njegoš, kojim se planiraju tehnološke inovacije u oblasti energije i upravljanja otpadom sa ciljem očuvanja životne okoline u Crnoj Gori, a posebno prirodnih zona na crnogorskoj obali.

“Ministar Mitrović je izjavio da će razmotriti projektnu dokumentaciju EKOMED-a i predložio da timovi Ministarstva i Fondacije izanaliziraju mogućnost saradnje u okviru projekta, posebno u dijelu njegove implementacije. Sa druge strane, princ Nikola Petrović Njegoš je izrazio zadovoljstvo i spremnost da učestvuje u ekološkim akcijama i projektima koje Ministarstvo planira da organizuje i sprovede”, navode iz Ministarstva.

Mitrović je saopštio da bi razmjena iskustava između francuskih i crnogorskih planera i arhitekata bila vrlo korisna, te je, s tim u vezi, predložio princu Nikoli II intenziviranje saradnje između Fondacije i Ministarstva i na polju prostornog planiranja i urbanizma.

“Nadovezujući se na razgovor ministra Mitrovića i princa Nikole Petrovića Njegoša, državni sekretar za prostorno planiranje i urbanizam, mr Aleksandar Ašanin izjavio je da bi bilo izuzetno korisno i značajno neposredno se upoznati kako sa načinom funkcionisanja strukovnih udruženja arhitekata i planera u Francuskoj, tako i sa metodama planiranja prostora, s obzirom da je Ministarstvo orijentisano ka upotrebi novih tehnika i alata u prostornom planiranju i urbanizmu, a da je iskustvo francuskih stručnjaka u tim oblastima veliko”, piše u saopštenju.

Ašanin je sa odobravanjem prihvatio ideju princa Nikole Petrovića o održavanju radionica u oblasti pejzažne arhitekture u saradnji sa francuskim obrazovnim institucijama i izazio očekivanje da će Fondacija posredovati i aktivno sudjelovati u organizaciji takvih radionica.

Princ Nikola II Petrović Njegoš izjavio je da je više nego raspoložen da pruži svu neophodnu pomoć i podršku Ministarstvu u daljem radu i planiranim ciljevima i aktivnostima, zaključuje se.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije