Connect with us

Društvo

SAVJET ZA GRAĐANSKU KONTROLU POLICIJE: Za predsjednika izabran Zoran Čelebić

Published

on

Foto: kontrolapolicije.me

Advokat Zoran Čelebić danas je, na konstitutivnoj sjednici, izabran za predsjednika Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Skupština Crne Gore je na poslednoj sjednici konstatovala završetak postupka imenovanja novog sastava Savjeta.

Za članove su imenovani Čelebić, u ime Advokatske komore Crne Gore, Aleksandar Mugoša (Ljekarska komora Crne Gore), Dražen Cerović (Univerzitet Crne Gore), Branislav Radulović (Udruženje pravnika Crne Gore) i Aida Petrović (nevladine organizacija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda).

Savjet je, kako se navodi, jedinstveno odao priznanje i zahvalnost Aleksandru Saši Zekoviću koji je od 2005. do 2020. godine bio član, a četiri puta biran i za predsjednika Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

„Zahvaljući odlučujućem doprinosu Zekovića postavljen je građanski nadzor policije u Crnoj Gori, stvoreni uslovi za kvalitetan rad i razvijeni odlični odnosi sa medijima i civilnim društvom“, kaže se u saopštenju.

Ocijenjeno je da je Zeković bio posvećen i odgovoran u zastupanju zaštite ljudskih prava i njihove univerzalnosti, uvijek djelujući proaktivno, dosljedno i bez rezerve, zbog čega je i često bio izložen različitim napadima, stigmatizaciji i prijetnjama.

Savjet za građansku kontrolu rada policije, uspostavljen je 2005. godine, kao tijelo koje ocjenjuje primjenu policijskih ovlašćenja radi zaštite ljudskih prava i sloboda.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije