Connect with us

Društvo

SAVOVIĆ odbacio navode Katnića

Published

on

Specijalni tužilac Živko Savović rekao je da sa indignacijom odbacuje optužbe iz saopštenja Specijalnog državnog tužilaštva, koje je medijima poslato nakon prijave koju je podnio 2. februara, javile su Vijesti.

Rekao je i da je povod za današnju konferenciju upravo saopštenje SDT-a kojim je povrijeđen moj ličnu i profesionalni integritet i moje porodice.

Savović je kazao da mu je u martu 2018. godine GST Milivoje Katnić kazao da imaju mjere tajnog nadzora sprovođene nad Demokratama u kojima ga pominje izvjesni Vujović.

Savović je kazao da mu je Katnić tada rekao da su mjerama utvridli da je njegov sin dobio sponzorstvo 400 eura od Demokrata i oduzeo mu predmet koji je vodio po prijavi te partije protiv Sretena Radonjića.

Mimo toga, Savović je kazao da ga je Katnić perfidno zadržavao da ne postupa u predmetima Bazar i Autoput.

Savović je u žižu javnosti dospio nakon što je 2. februara Vrhovnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv šefa SDT-a Milivoja Katnića i još devet osoba zbog propusta u slučaju “državni udar”.

Nakon njegove prijave, objelodanjeno je i da je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Nekoliko dana kasnije, počele su da pljušte međusobne optužbe između kolega – specijalnih tužilaca.

Savović je u srijedu javno pozvao Katnića, specijalnu tužiteljku Sanju Jovićević i šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića da kažu vode li istragu protiv njega i članova njegove familije, poručivši im da je davno prošla 1948. Uslijedila su saslušanja i javne prozivke.

Dan kasnije, poslanici Demokrata Boris Bogdanović i Dragan Krapović su u svojstvu građana saslušavani u Specijalnom policijskom timu, nakon čega su na konferenciji za medije saopštili da su pozvani na razgovor “kako bi se na njih izvršio pritisak zbog predloženih zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom zužilaštvu”, kojima se predviđa ukidanje SDT-a.

SDT je u petak uputio Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta Krapoviću zbog navodne organizacije otpora u junu prošle godine prilikom političkog prevrata u Budvi, a potom su objavili transkripte njihovih razgovora i saopštili da je Savović pod njihovim političkim uticajem.

U razgovorima, čiji transkripti su objavljeni, funkcioneri Demokrata dogovaraju sponzorstvo Savovićevom sinu Mišu zbog puta u Rusiju i razgovaraju o potencijalnim investicijama u budvanskom naselju Bečići.

U jednom od transkripta, sa kog je Katnić skinuo oznaku tajnosti, Bogdanović pita Krapovića da li može obezbijediti mlađem Savoviću 200 eura, jer su mu oni već odredili 200 za sponzorstvo puta.

Vijesti

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije