Povežite se sa nama

Društvo

SDP: Vlada priprema najveću otimačinu državne imovine u istoriji Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Činjenica da će patrijarh SPC Porfirije, suprotno volji pokojnog mitropolita Amfilohija, potpisati Temeljni ugovor sa Vladom Crne Gore jasan je pokazatelj odnosa prema MCP i navodnoj autonomiji ali i suštinska potvrda odnosa koji će država Srbija imati prema Crnoj Gori zahvaljujući novoj Vladi, ocijenjeno je iz SDP-a.

“Tajno, netransparentno daleko od crnogorske javnosti i građana Crne Gore kreiran je Ugovor kojim će, ako se uzme u obzir član 11 Zakona o crkvama i vjerskim zajednicama Republike Srbije koji SPC jasno tretira kao crkvu države Srbije, više od 700 crnogorskih crkava i manastira, kao i groblja koja ih okružuju, odnosno 50 miliona kvadrata crnogorske zemlje, biti predato SPC odnosno državi Srbiji – saopštio je potpredsjednik SDP- a Nikola Đurašković.

On je kazao da Vlada “kojoj su puna usta sankcionisanja pljačke i onih koji su krčmili državnu imovinu, priprema najveću otimačinu državne imovine u istoriji Crne Gore”.

“Ovaj bezočni, tajni, posao koji nazovi premijer Krivokapić treba samo da formalizuje, odvija se uz podršku Dritana Abazovića koji Ugovor ne smatra spornim iako ga nije ni vidio”, smatra. Đurašković.

Prema njegovoj ocjeni, nelogično je da kao resorni potpredsjednik, Dritan Abazović nije u posjedu ugovora “jer bi to bio znak nepoštovanja premijera i ministra koje ste glasali u Skupštini”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije