Connect with us

Crna Hronika

SDT traži skidanje imuniteta Krapoviću i Ivanoviću

Published

on

Specijalno državno tužilaštvo potvrdilo je da je prije nekoliko dana Skupštini uputilo zahtjev za odobrenje krivičnog gonjenja poslanika Petra Ivanovića i Dragana Krapovića.

“Specijalno državno tužilaštvo 11.02.2021. Skupštini Crne Gore uputilo je zahtjev za odobrenje krivičnog gonjenja poslanika u Skupštini Crne Gore P.I., zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 st.3 Krivičnog zakonika Crne Gore i D.K., zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja iz čl. 417 st.1 u vezi čl.24 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela pozivanje na otpor iz čl.378 st.2 u vezi st.1 KZ CG.

Kako je čl.86 Ustava Crne Gore propisano da poslanik uživa imunitet i da se protiv poslanika ne može pokrenuti krivični postupak, niti odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine, a čl.247 Zakonika o krivičnom postupku da državni tužilac ne može preduzeti krivično gonjenje protiv lica koje uživa pravo imuniteta ako ne podnese dokaz da je nadležni organ dao odobrenje za krivično gonjenje, to je ovo tužilaštvo radi pokretanja krivičnog postupka protiv navedenih lica od Skupštine Crne Gore zatražilo odobrenje za njihovo krivično gonjenje”, saopšteno je Anteni M iz SDT-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije