Connect with us

Društvo

SEKULOVIĆ: Unaprijediti kapacitet za prihvat migranata i onih koji traže azil

Published

on

Izgradnja dodatnih kapaciteta za prihvat migranata i osoba koje traže azil u Crnoj Gori, kao i sistem elektronske identifikacije migranata, biće prioriteti u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova sa Ujedinjenim nacijama , poručio je ministar Sergej Sekulović.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Sekulović je danas razgovarao sa novoimenovanim rezidentnim koordinatorom UN u Crnoj Gori, Piterom Lundbergom, a u fokusu sastanka bile su ilegalne migracije i tretman migranata.

Sekulović je kazao da ilegalne migracije nisu problem sa kojim se suočava samo Crna Gora, već je globalno rasprostranjen.

Lundberg je, kako se navodi, iskazao odlučnost UN da nastave podršku MUP-u u ostvarivanju tih prioriteta, posebno kada su u pitanju ilegalne migracije i zaštita ljudskih prava.

„Crna Gora je primjer države koja je dokazala privrženost regionalnoj saradnji, očuvanju mira i bezbjednosti, kao i razvoju i zaštiti ljudskih prava. UN će nastaviti snažnu podršku zemlji u daljem jačanju zaštite ljudskih prava i u izgradnji šireg društvenog konsenzusa“, kazao je Lundberg.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije