Connect with us

Društvo

SJEČA SPECIJALNIH TUŽILACA: Planiraju da smijene Katnića tako što će ukinuti SDT

Published

on

Nepovjerenje u rad Specijalnog državnog tužilaštva i njegovog rukovodioca – glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, nova vlast planira da riješi ukidanjem tog pravosudnog organa i uspostavljanjem novog, identičnih nadležnosti – Tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, pišu “Vijesti”.

“Vijesti” su ranije objavile da nova skupštinska većina priprema inicijativu za izmjenu tužilačkih zakona kako bi sa ključnih pozicija smijenila tužioce koji nijesu spremni da se istinski uhvate u koštac sa organizovanim kriminalom i visokom korupcijom, ali i one za koje smatra da su politički zloupotrijebljeni tokom mandata prethodne DPS vlasti.

To se prije svega odnosi na tužioce Specijalnog državnog tužilaštva, koji su krivično gonili lidere Demokratskog fronta u slučajevima koje je dio javnosti ocijenio politički motivisanim. Jedan od njih je i Milan Knežević, koji je ranije najavio predloge izmjena zakona o tužilaštvu.

On je za medije rekao da je neophodan set zakona iz oblasti pravosuđa kako bi se razriješila ozbiljna kriza u pravosuđu i “pokidali kraci kriminalnih hobotnica koje su povazane sa crnogorskim pravosuđem”.

Vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi se predlozi izmjena i dopuna zakona o Državnom tužilaštvu i o Specijalnom tužilaštvu mogle naći na dnevnom redu planirana je za 18. februar.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije