Connect with us

Crna Hronika

ŠKALJARCI I KAVČANI: Pronađeni panciri, oružje, kriptovani telefoni, DNK tragovi…

Published

on

Istražni organi prikupili su mnoštvo dokaza protiv dvije kriminalne grupe, uhapšene u petak u Budvi i Tivtu zbog sumnje da su planirale ubistva tri bezbjednosno interesantne osobe bliske škaljarskom i kavačkom klanu. Kako je saopšteno iz izvora bliskih istrazi, u štek stanovima pronađeni su panciri, oružje, telefoni sa kripto zaštitom, DNK tragovi koji su značajni za ovu istragu.

Jednom od petorice osumnjičenih ponuđen je status svjedoka saradnika, za kojeg inspektori vjeruju da bi mogao da do detalja ispriča o namjerama grupe koja je pripremala zločin u Tivtu.

Inspektori su utvrdili da su likvidacije u oba primorska grada naručene i plaćene iz vrha škaljarskog i kavačkog klana.

Kako sumnjaju istražni organi, Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i Gorana Markovića angažovali su škaljarci, a Lazara Ilića i Strahinju Savića kavčani.

Stanišiću i Jovanoviću određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su kao članovi petočlane kriminalne grupe planirali ubistva Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu.

Za Markovića, koji je označen kao član ove kriminalne organizacije, tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Specijalno tužilaštvo Stanišića i Jovanovića sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju.

Inspektori Specijalnog policijskog tima u Tivtu otkrili su više štek-stanova koje su koristili uhapšeni Jovanović, Stanišić i Marković.

Utvrđeno je da su članovi ove grupe duži period pratili žrtve – Belivuka i Miljkovića, koji su 17. januara došli u Crnu Goru, gdje su ih čekali sa blindiranim vozilom prijatelji iz kavačkog klana.

Upravo zbog toga što su tokom boravka u Crnoj Gori vodili računa o kretanju i kontaktima, potencijalne ubice planirale su likvidacije Miljkovića i Belivuka na dan kada je trebalo da se vrate u Srbiju.

Likvidacija je trebalo da se obavi u ulazu u aerodromsku zgradu.

U pritvoru se nalaze i srpski državljani Lazar Ilić i Strahinja Savić, koji su uhapšeni takođe u petak zbog sumnje da su planirali likvidaciju Budvanina Marka Ljubiše Kana.

Ilić i Savić su lišeni slobode u Budvi na zaobilaznici u blizini gradskog groblja. Ilića srpske vlasti potražuju zbog ubistva Aleksandra Šarca, koji je likvidiran u oktobru prošle godine u garaži TC Ušće u Beogradu.

Ljubiša je blizak škaljarskom klanu i barskoj kriminalnoj grupi koju je predvodio pokojni Alan Kožar, a Belivuk i Miljković kavačkom

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: KONFERENCIJA SDT: Spriječeno više likvidacija u Podgorici i na primorju – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije