Connect with us

Crna Hronika

GRADIĆ IZ KOGA NESTAJU LJUDI BEZ TRAGA: Skoro tri mjeseca od nestanka od starica nema ni traga

Published

on

Šavnik

Šavničanka Milosava Božović (82) iz sela Dubrovsko i Sonja Alm (73), koja je živjela u selu Duži, nestale su početkom novembra i od tada do danas nije pronađen bilo kakav trag koji bi upućivao na to šta im se dogodilo.

Potraga za Božović i Alm počela je 3. novembra i trajala je do 28. tog mjeseca, piše Dan.

“Imali smo na raspolaganju sve državne resurse za takve slučajeve. Osim Službe zaštite Opštine Šavnik, u potragu su bili uključeni i policija, vojska, Direktorat za vanredne situacije, planinari, lovci, Gorska služba spasavanja i građani. Nažalost, sve to je bilo bez ikakvog uspjeha i ama baš ništa nismo pronašli”, rekao je za Dan Mirčeta Jelić, komandir šavničke Službe zaštite i spasavanja.

Starice su živjele u selima koja su jedno do drugog, nisu u srodstvu, niti su imale međusobne kontakte. Božović je nestala 2. novembra u popodnevnim satima, a prema svjedočenju njenih rođaka, otišla je da dotjera ovce sa paše. Pošto se nije vratila kući, porodica je krenula da je traži.

“Ne znamo šta se moglo dogoditi, tog dana je sve bilo potpuno normalno. Jednostavno je nestala i nema nikakvog traga. Prošlo je dosta vremena, ali u ovom trenutku, pošto je snijeg, ne možemo ništa uraditi. Kad nam dozvole vremenske prilike, pokrenućemo novu potragu. Učinili smo sve što je do nas, ali naravno da porodica nikada neće odustati od potrage”, kazao je za Dan sin nestale starice Branko Božović.

Alm u Crnoj Gori nema srodnike, a u Duži se doselila prije nekoliko godina, navodno, pošto je radom u Švedskoj stekla penziju. U selu je kupila manju parcelu, na kojoj je sagradila kućicu od dasaka. Mještani su rekli da je vodila specifičan život i nije imala previše kontakata sa komšijama. Imala je desetak pasa, od kojih je većina, kako je ustanovljeno kada je policija 3. novembra ušlau njenu kuću, u međuvremenu uginula. Vrata na objektu bila su zatvorena, a sa spoljne strane kanapom vezana da se ne mogu otvoriti.

Mladić nestao prije više odtri godine

Za šavničku opštinu vezuje se i nestanak Podgoričanina Dejana Bundala (28), kojem se svaki trag gubi 10. jula 2017. godine. Njegov automobil, „pasat” podgoričkih registarskih oznaka EM 772 pronađen je parkiran kod jedne od kafana na izlasku iz Šavnika prema Nikšiću.

“Osim vozila, potragom nije pronađen nijedan drugi trag. Uradili smo što je bilo do nas, veliki teren je pretražen, ali nijesmo pronašli nikakav trag”, rekao je Jelić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije