Povežite se sa nama

Društvo

SKUPŠTINA CRNE GORE: Odbor danas utvrđuje predlog za četiri člana Tužilačkog savjeta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanici će, prema posljednjim informacijama, sjutra ili u srijedu glasati o kompletiranju Tužilačkog savjeta u plenumu

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu utvrdiće danas predlog za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta (TS) iz reda uglednih pravnika. Poslanici će, prema posljednjim informacijama, sjutra ili u srijedu glasati o kompletiranju TS-a u plenumu.

Generalni sekretar Građanskog saveza Civis, Zoran Miljanić, ocijenio je juče da će najavljeni izbor TS biti jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija odluka parlamentarne većine.

Istakao je da je to “prvi korak ka oslobađanju zarobljenih institucija od kojih su neke nedopustivo dugo u v.d. stanju”.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica saopštio je u subotu da je uvjeren da će nakon više decenija politizacije tužilaštva, Crna Gora napokon dobiti istinski nezavisan TS:

”Upravo takav TS će biti u stanju da se izbori sa korupcijom i organizovanim kriminalom”.

Demokratski front (DF) i Demokrate usaglasili su da Front odustane od zahtjeva da se advokat Nikola Bulatović izabere u TS, i da se umjesto njega za člana tog tijela predloži drugi kandidat.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama “Vijesti”, tim povodom kontaktiran je advokat Borivoje Đukanović.

Za trojicu kandidata, advokate Sinišu GazivoduMiloša Vuksanovića i Filipa Jovovića, odranije postoji saglasnost parlamentarne većine o izboru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije