Povežite se sa nama

Društvo

Slučaj ubistva Matije Vujovića u Nikšiću: Najavljen protest zbog presude ubici Vujovića, Viši sud tvrdi da je njihova odluka opravdana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građani iz nekoliko crnogorskih gradova najavili su za danas u 16 časova protestnu šetnju u Nikšiću povodom odluke krivičnog vijeća Višeg suda koje je Nikšićaninu Luki Krivokapiću, zbog ubistva sugrađanina Matije Vujovića 5. juna ove godine, izreklo mjeru psihijatrijskog liječenja u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru.

Luki Krivokapiću izrečena obavezna mjera psihijatrijskog liječenja

Građani su na društvenim mrežama pozvali sve da im se pridruže u protestnoj šetnji zbog, kako su kazali, sramne presude da se Matijin ubica liječi umjesto da izdržava zatvorsku kaznu.

-Obavještavamo građane da će se 22. decembra u 16 časova održati protestna šetnja od mjesta na kom je Matija ubijen do Trga Slobode-, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

Povodom najavljenog protesta, saopštenjem su se oglasili iz Višeg suda, rekavši da je Krivokapić kao neuračunljiva osoba upućen na psihijatrijsko liječenje u specijalnoj bolnici u Kotoru.

-Nakon održanog glavnog pretresa objavljeno rješenje kojim je L.K. izrečena mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. U postupku istrage od strane sudskih vještaka konstatovano da se radi o neuračunljivom licu, a ukazujemo jasnosti da se protiv neuračunljivih izvršioca krivičnih djela prema važećem ZKP-u ne donose presude, isti se ne osuđuju na kazne zatvora, niti šalju na izdržavanje kazne zatvora, već se upućuju na obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi- navode iz Višeg suda.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije