Connect with us

Društvo

SLUŽBE NA TERENU: Požar u NP Lovćen i dalje aktivan

Published

on

Požar primarnog lokaliteta sa budvanske opštine koji je izbio na području Nacionalnog parka Lovćen, u blizini katuna Majstori, 1. marta ove godine, i dalje je aktivan.

„Služba zaštite i Služba ambijentalne higijene uključujući mještane katuna Majstori, od ranih jutarnjih časova su na terenu i dopremaju vodu do kritičnih djelova u cilju očuvanja šumskog ekosistema. Službe NP Lovćen čine sve kako bi ga u potpunosti lokalizovali i u što većoj mjeri zaštitili njegove vrijednosti. Nepovoljnu situaciju dodatno otežava udaljenost bunara jer se gubi dragocjeno vrijeme“, informisali su iz NP Lovćen.

Uprkos vjetru i nepristupačnosti terena, volja i želja zaposlenih u NP Lovćen da u potpunosti suzbiju ovu negativnu pojavu, se ne smanjuje, tako da je požar, pod kontrolom.

Sa pojavom požara na prostoru nacionalnog parka, teren su obišli Služba zaštite i spasavanja Prijestonice i članovi lovačkog udruženja iz Budve, a takođe je obavješten Direktorat za vanredne situacije.

Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na sve korisnike prostora, posebno mještane, da izbegavaju sve aktivnosti koje predstavljaju potencijalnu opasnost za izazivanje požara kako ne bi dolazilo do narušavanja i ugrožavanja biljnog i životinjskog svijeta, kao i ljudskim radom stvorenih vrijednosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije