Connect with us

Društvo

SNIJEG NA SJEVERU: Pojedini putevi zatvoreni za kamione i šlepere

Published

on

Saobraćaj na putu Berane – Rožaje obustavljen je za kamione sa prikolicom i šlepere zbog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Na putu Šavnik –Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.

U Crnoj Gori u nižim predjelima se saobraća po suvim putevima, dok na sjeveru i ponegdje u centralnim predjelima ima susnježice.

Iz AMSCG su upozorili na opasnost od odrona na putevima duž klisura i usjeka.

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putevima i poštovanje pravila saobraćaja.

U Crnoj Gori su do 1. aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na putu Šavnik –Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.

Na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće zbog radova je neophodna opreznija vožnja.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije