Connect with us

Društvo

SNP: Tužilaštvo da ispita nabavku respiratora

Published

on

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) poziva nadležne policijske i tužilačke organe da se što prije pozabave pitanjem nabavke neispravnih respiratora kako bi se razjasnilo ko se na ovakav način poigrao sa zdravljem i novcem građana Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Iz SNP-a navode da je crnogorska javnost juče ostala šokirana nakon što je odjelodanjena informacija da od 33 respiratora koja su kupljena u martu prošle godine čak 23 ne rade. Oni navode da se radi o trgovini respiratora koji su plaćeni gotovo 600.000 eura.

U međuvremenu, kako dodaju iz SNP-a,o d turske firme “Denizler”, od koje je Klinički centar tražio dostavljanje skenirane kopije ugovora o kupovini respiratora i garancije, dobijena je informacija da takav ugovor ne postoji.

“Dakle, jasno je da u svemu ovome nisu čista posla, te da nadležni u zdravstvenom sistemu Crne Gore prošle godine nisu radili u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. Osim što nisu uradili ništa da obezbijede vakcine protiv korona virusa, pripadnici bivše vlasti su i u poslu sa respiratorima propustili da djeluju onako kako je trebalo, a ne treba smetnuti s uma da su ovi aparati plaćani u prosjeku 19.000 eura po komadu”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije