Connect with us

Društvo

STANIĆ: Ministarka zdravlja obmanula javnost o povećanju zarada u zdravstvu

Published

on

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je obmanula javnost najavom povećanja plata u zdravstvu, da bi samo nakon dva dana Vlada uradila suprotno, odbijajući predlog SDP-a o povećanju plata zdravstvenim radnicima, saopštio je portparol SDP-a Mirko Stanić.

Prema njegovim riječima, ovako obmanjivati zdavstvene radnike  i to još u okolnostima ovako teške epidemiološke situacije kada su, po riječima nadležnih u KBC Podgorica, ljekari i osoblje pred kolapsom može samo nedopustivo neozbiljna Vlada i resorni ministri.

“Vlada je juče dala negativno mišljenje na predlog Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji su predložili poslanici SDP u Skupštini Crne Gore, a kojim je predviđeno povećanje zarada zdravstvenim radnicima. Smatramo, a sličan zakon smo više puta predlagali i u proteklom sazivu Skupštine, da plata ljekara specijaliste ne može biti niža od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade, a da plate medicinskih sestara ne mogu biti niže od prosječne zarade u državi”, objasnio je Stanić.

Uzimajući u obzir napor, ogroman rad, stres i rizik po sopstveno zdravlje koje naši zdravstveni radnici imaju u proteklih godinu dana borbe protiv epidemije korona virusa, smatramo da je minimum što država može da učini za njih da im plate budu na pristojnom, ako već ne mogu biti na odgovarajućem nivou.

“Poslanici SDP će predložiti uvrštavanje zakona, dogovorenog sa predstavnicima Sindikata doktora medicine,  na prvoj narednoj sjednici Skupštine, i za njega očekujemo punu podršku svih kolega i iz vlasti i iz opozicije, jer ovo pitanje treba da nadiđe sve naše političke razlike”, zaključio je Stanić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije