Connect with us

Društvo

STANKOVIĆ SA AMERIKANKAMA: Odluke isključivo u skladu sa zakonima i Ustavom

Published

on

Stanković

Podgorica, (MINA) – Državno tužilaštvo nastaviće da donosi odluke isključivo u skladu sa zakonskim propisima i Ustavom i pokreće postupke u odnosu na sve učinioce krivičnih djela, bez obzira na njihovu funkciju, političku pripadnost, naciju i vjeru, poručio je vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

On se sa saradnicima sastao sa bivšim dugogodišnjim savjetnikom u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, Erikom Larsonom, službenicom Političke sekcije Ambasade Siddha Page i pravnom savjetnicom u Ambasadi Anom Grgurević.

Iz Tužilaštva su kazali da je tema sastanka bio nastavak podrške koju Ambasada SAD-a u Podgorici kontinuirano pruža aktivnostima Državnog tužilaštva kroz INL Program – Biro za borbu protiv trgovine drogom i sprovođenje zakona.

“Stanković je podsjetio sagovornike na rezultate ostvarene u prethodnom periodu i istakao da će Državno tužilaštvo nastaviti da donosi odluke isključivo u skladu sa zakonskim propisima i Ustavom i pokreće postupke u odnosu na sve učinioce krivičnih djela bez obzira na njihovu funkciju, političku pripadnost, naciju i vjeru”, navodi se u saopštenju.

Stanković je posebno zahvalio Larsonu, koji je nakon funkcije višeg pravnog savjetnika u Ambasadi SAD-a u Podgorici profesionalni angažman nastavio u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo.

“Na inicijativu vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca, crnogorski predsjednik Milo Đukanović ranije je odlikovao Larsona ordenom crnogorske zastave drugog stepena za izuzetan doprinos, saradnju sa državnim organima i podršku u kreiranju i realizaciji reformi koje su vodile unapređenju vladavine prava u Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije