Connect with us

Društvo

STIGLI NOVI POMOĆNICI, ALI BEZ POTPISANIH RJEŠENJA: Brđanin u izolaciji

Published

on

Novi pomoćnici direktora Uprave policije Dejan Knežević, Dragan Klikovac, Miloš Rakonjac i Saša Mašković danas su, kako navode režimski mediji, preuzeli dužnost od svojih prethodnika, koje je Vlada sinoć smijenila.

No, na novim radnim mjestima nije ih dočekao v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin koji je, prema pouzdanim izvorima portala Luča, najmanje dva dana zaražen koronavirusom i nalazi se u izolaciji.

Iz vrha Uprave policije danas su objasnili da je novim pomoćnicima ostavljeno da dogovore vrijeme primopredaje dužnosti sa pretodnicima, ali nijesu naveli da je Brđanin odsutan sa novog radnog mjesta.

Vlada je sinoć smijenila sedam pomoćnika direktora Uprave policije, nakon što su usvojili pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji u toj instituciji. Sa tih funkcija razriješeni su Zoran Lazović, Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić.

Zoran Brđanin ostao je na mjestu vršioca dužnosti pomoćnika direktora UP za opšte poslove, odakle rukovodi tim bezbjednosnim sektorom.

Njega je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović predložio za direktora UP, a Vlada, shodno zakonu, čeka neobavezujuće mišljenje skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu o tom kandidatu.

Brđanin je morao potpisati razrješenje Lazovića, Bakovića, Đurovića, Damjanovića, Blagojevića, Spičanovića i Tomčića, kao i postavljenje novih pomoćnika, a kako je to uspio iz izolacije, ostaje samo da nagađamo.

Advertisement

Najčitanije