Connect with us

Društvo

SUD NA ARUBI: Kazne od devet do 15 godina zatvora za 11 crnogorskih državljana za šverc kokaina

Published

on

Brod Aressa

Sud na Arubi je izrekao kazne u trajanju od devet do 15 godina godina za 11 crnogorskih državljana, saopšteno je iz Uprave policije.

Među uhapšenima su Podgoričanin Andrija Mugoša (30), Kotorani Nikola Markić (29), Mihailo Đorđević (58), Tripo Biskupović (37), Vasko Radonjić (50), Vidoje Latković (42), Baranin Dragan Mašanović (46), Dragoljub Živković (67) sa Cetinja i Novosađanin Nikola Martinović (42).

Riječ je o članovima posade broda Aressa, na kojem pronađeno pet tona kokaina.

Ovom uspjehu prethodi razmjena dokaza i informacija crnogorske policije i Specijalnog državnog tužilaštva sa organima Arube, Venecuele i i drugih država uključenih u istragu.

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeni su kao članovi posade broda “Aressa”, nakon što je na tom plovilu pronađeno više od pet tona kokaina 27 februara 2020. godine.

Prema navodima policije kokain iz Kolumbije je trebao da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

Aruba je ostrvo koje se nalazi na krajnjem jugu Karipskog mora. Udaljeno je oko 29 km sjeverno od obale Venecuele. Duga je oko 32 km u pravcu sjeverozapad-jugoistok. Ona je pored Holandije I Holandskih Antila jedno od tri ravnopravna dijela. Stanovnici Arube kao i stanovnici drugih dijelova Holandskih Antila imaju jednu nacionalnost, holandsku. Kao i druga dva dijela Holandije, Aruba ima vlastiti ustav i vladu, te uživa potpunu unutrašnju autonomiju.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije