Connect with us

Društvo

TADIĆ: Sumnjamo da neko namjerno podmeće požare u Nikšiću, policija da istraži

Published

on

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić saopštio je da vatrogasno-spasilačka ekipa već tri dana gasi šumski požar na reonu Konjsko-Lukavica.

Saopštio je da je su danas morali u pomoć da pozovu i Upavu policije, kako bi prijavili “nelogične svari koje se dešavaju na ovom potezu”.

“Naime, radi se o tome da osnovano sumnjamo da neko sve ovo vrijeme namjerno podmeće požare. Čak se i desila situacija da je izgorjela brvnarica koja nije bila u opožarenom prostoru, imamo i video snimak. Čim postojeći požar lokalizujemo pojavi se novi u vidokrugu”, rekao je Tadić.

U dogovoru su, saopštio je, sa Avio-helikopterskom jedinicom da i sljedeće jutro pomognu iz vazduha, kao što su činili i predhodna tri dana.

“Zahvalni smo im ‘do neba’. Nadamo se da će UP pronaći neodgovorne i slobodno mogu reći nenormalne počinioce i procesuirati ih. U posljednjih nedjelju dana imamo više nego alarmantnu situaciju na teritoriji naše, po prostranstvu, najveće opštine u Crnoj Gori, tako da još jednom apelujemo na građane da paze prilikom korišćenja vatre na otvorenom prostoru, a na drugare iz Uprave policije da pojačaju kontrolu i privedu sve koji su sumnjivi kao potencijalni podmetači požara”, kazao je Tadić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije