Povežite se sa nama

Društvo

TEK POČELI: MKI počelo objavljivanje dokumentacije o auto-putu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo kapitalnih investicija, na osnovu dogovora sa predsjednikom Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Dritanom Abazovićem, i nakon stvaranja tehničkih preduslova, započelo je juče sa objavljivanjem dokumentacije u vezi sa realizacijom projekta autoputa Bar–Boljare

“Za sada su široj javnosti prvi put dostupne prethodno rađene studije opravdanosti za ovaj projekat, dok je u toku priprema nove Studije opravdanosti za čitav projekat autoputa Bar-Boljare uključujući kost-benefit analizu, što se finansira sredstvima Evropske komisije putem mehanizma Investicionog okvira za Zapadni Balkan, a od strane Evropske komisije se očekuje podrška nastavku realizacije ovog projekta”, saopšteno je iz ministarstva na čijem je čelu ministar Mladen Bojanić.

Objavljena su dokumenta: Zakon o autoputu Bar–Boljare, Ugovor o projektovanju i izgradnji autoputa, Studije opravdanosti za autoput Bar–Boljare i Izvještaj o statusu i dinamici radova, piše Dan.

“Naglašavamo da ovo predstavlja samo početak objavljivanja kompletne dokumentacije koja se tiče realizacije projekta autoputa Bar–Boljare i u narednom periodu ćemo na istoj adresi sukcesivno objavljivati dokumentaciju vezanu za ovaj projekat”; piše u saopštenju ministarstva.

U podacima u Izvještaju o statusu i dinamici radova može se vidjeti da je izvođaču radova, kineskoj kompaniji CRBC, do 1. novembra 2021. godine ukupno isplaćeno 723,960,726 eura, odnosno 89,42 odsto iznosa.

“Prema raspoloživim izvještajima Inženjera, do sada je izvedeno oko 98,2 odsto radova. U ovom izvještajnom periodu, zbog pogoršanja vremenskih uslova, izvođen je ograničeni obim radova. Nastavilo se sa radovima na poziciji naplatne rampe i ugrađivan je 2. sloj BNS na dijelu iza mosta Morača”, piše između ostalog u Izvještaju o statusu i dinamici radova.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije