Connect with us

Društvo

TIVAT: Zatvaranje dječijih igrališta i teretana na otvorenom

Published

on

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović naložio je zatvaranje dječijih igrališta i teretana na otvorenom i urgirao da Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat i Odjeljenje bezbjednosti Tivat maksimalno pooštre kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, svako iz svoje nadležnosti – zaključeno je na danas održanom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Komnenović je prisutne informisao o on-line sastanku predstavnika Opštinskog tima sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje, koji je rezultovao redovnom komunikacijom koju opština ostvaruje sa ove dvije institucije.

Epidemiološka služba Doma zdravlja Tivat bilježi smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, a po riječima direktorke Jasminke Anđelić, ova zdravstvena ustanova raspolaže dovoljnim količinama PCR i brzih testova, ali i drugih medicinskih sredstava. U Tivtu je trenutno 368 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

“U toku su pripreme za početak vakcinisanja, i po trenutnom planu imunizacija će se sprovoditi u prilagođenom kontejneru postavljenom uz sam objekat Doma zdravlja. Prvo će se vakcinisati zdravstveni radnici i osobe starije od 80 godina”, navela je dr Anđelić.

Na osnovu izvještaja Dragana Kontića, načelnika OB Tivat, policija je u proteklih 10 dana izvršila kontrolu 252 lica, kojima je izrečena mjera samoizolacije.

“U istom vremenskom periodu podnešene su četiri krivične prijave. OB Tivat vanredno angažuje službenike kako bi pokrili sve aktivnosti. Redovne kontrole sprovodi i opštinska komunalna policija i inspekcija, u svim djelovima grada, obilazeći ugostiteljske objekte, javne površine na kojima se stvaraju redovi. Kontroliše se i poslovanje taksi prevoza i primjene epidemioloških mjera u javnom prevozu”, ističe Kontić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije