Povežite se sa nama

Društvo

TUŽILAŠTVO: Podignuta optužnica protiv Krstovića zbog šverca 1,2 tone kokaina

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Budimira Krstovića (66) i njegove kćerke Marine (27), zbog šverca 1.206 kilograma kokaina, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

– Optužnica Višeg državnog tužilaštva protiv B.K. i M.K. zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku – precizirala je savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Marija Raković.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u je u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice 24. avgusta pronašla I zaplijenila 1.400 kilograma kokaina, kako je tada saopšteno.

Marina i Budimir Krstović su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom i policji ponudili saradnju i pomoć u rasvjetljavanju ovog slučaja Odbrana Krstovića je tužilaštvu predala dokument koji je izdao direktor luke Bolivar iz koje je krenula pošiljka sa bananama i u kome se navodi da je kontejner koji je krenuo prema Crnoj Gori prošao sve neophodne provjere i da na njemu nije bilo droge.

Banane su utovarene na MSC Katya koji je iz luke Bolivar krenuo prema Panami.

Za sada nije poznato da li su kontejneri sa bananama iz Paname nastavile transport brodom Katya prema Malti ili su pretovarene na neki drugi teretnjak. Ono što je za sada poznato da je brod Charlotte iz italijanske luke Đoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama I prevezao ih do Luke Bar.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
savjest
savjest
23.12.2021. 23:55

Kako to sad 1206kg kad se dosad baratalo sa 1400kg. Možda je kokain kalirao, ili su to samo brojke kojima se stiču politički poeni u zemlji i svijetu? Možda zbog toga što je fiktivan, “kokain” nije išao dalje? U velikim igrama neminovna je kolateralna šteta, pa je za “više” ciljeve sudbina porodice Krstović nebitna.

Sponzor

Najčitanije