Connect with us

Društvo

U ZNAK SJEĆANJA NA NOVKU UBOVIĆ: Položen kamen temeljac za školu u Tološima

Published

on

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i Andrea Ubović položili su danas kamen temeljac za izgradnju osnovne škole u Tološima.

Riječ je o donaciji porodice Ubović koja je, u znak sjećanja na njihovu nedavno preminulu Novku Ubović – majku, babu i istaknutog prosvjetnog radnika, poželjela da donira novac za gradnju nove škole u Podgorici.

Gradonačelnik Vuković čestitao je Dan nezavisnosti, ističući posebno zadovoljstvo što upravo na ovaj datum počinje i izgradnja osnovne škole u Tološima, projekat koji su stanovnici ovog dijela dugo čekali.

“U pitanju je donacija vrijedna preko 6 miliona eura, nešto što se odavno nije desilo, ne samo u Crnoj Gori, nego na ovim prostorima, tako da dugujemo veliku zahvalnost porodici Ubović i kompaniji Bemax koja će izvesti radove. Plan je da do početka naredne školske godine škola ne bude samo završena nego i potpuno opremljena,” istakao je Vuković i najavio da će osim škole biti izgrađena i nova fiskulturna sala.

Andrea Ubović iskazala je zadovoljstvo zbog postavljanja kamena temeljca za školu koja predstavlja vječitu uspomenu na profesoricu matematike velikog broja podgoričkih đaka, i njenu baku, Novku Ubović.

‘’Novka je svoj životni vijek posvetila obrazovanju podgoričkih generacija, a kasnije svojih unučadi. Učila nas je da budemo mudri i vrijedni, da poštujemo porodicu i da budemo dobri ljudi. Drugi razlog za zadovoljstvo jeste što danas slavimo 15 godina od dana kada je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost. Novka Ubovic nas je učila da poštujemo različitosti i da je obrazovanje ključ toga, zato vjerujem da će generacije koje budu pohađale ovu školu, mijenjati našu Crnu Goru nabolje i ostaviti značajne tragove u crnogorskoj istoriji.” zaključila je Ubović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije