Connect with us

Društvo

UBCG: Konstatovana mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima

Published

on

Predstavnici NVO Ugostitelji Crne Gore, predsjednik Udruženja banaka Mladen Rabrenović i generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković prisustvovali su sastanku, na kojem je konstatovana mogućnost podrške bankarskog resora ugostiteljima i hotelijerima koji su u lošoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, saopšteno je iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

NVO Ugostitelji Crne Gore je pozdravila spremnost Udruženja banaka da pomogne sektoru ugostiteljstva.

“Dogovoreno je da naša organizacija inicira okrugli sto na kome bi bili prisutni predstavnici Centralne banke Crne Gore, Udruženja banaka, Investiciono razvojnog fonda, te predstavnici ministarstava finansija i ekonomskog razvoja i Uprave prihoda”, kazali su iz NVO.

Kako kažu, taj sastanak će imati za cilj razmotranje mogućnosti podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu.

“S obzirom na to da korona kriza traje više od godinu, a da je sektor ugostiteljstva najpogođeniji, ruka podrške našem sektoru je neophodna kako bismo ove godine pokušali da opstanemo na tržištu i stvorimo uslove za rad, jer smo iscrpili sve resurse, a veliki broj naših kolega je na rubu egzistencije”, ističu iz ove Nevladine organizacije.

Zaključili su i da je tokom današnjeg sastanka dogovoren zajednički zahtjev prema bankarskom sektoru da se privrednicima omogući odobravanje kreditnih linija po povoljnim uslovima, ali i da se zajednički pokuša naći način za reprogram postojećih kredita u sektora ugostiteljstva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije