Connect with us

Društvo

UGOSTITELJI: Iduće sedmice tražićemo otvaranje bašti

Published

on

Ugostiteljska djelatnost u Crnoj Gori je u veoma teškoj situaciji i kako je Pobjedi kazao predsjednik Udruženja ugostitelja Podgorice Momo Sladaković ,,teško se bore sa ovom vlašću“ koja ne odgovora nijednom njihovom zahtjevu. Uprkos tome, iduće sedmice će se, kako je kazao oglasiti i tražiti da im otvore makar bašte, pošto je rad unutar lokala nemoguć u ovakvim uslovima pandemije.

– Bojim se da zahtjevamo uprazno, jer nam se niko ne obraća. To je razlog da nema borbe sa njima, ne može kusi sa rogatim. Pisanje zahtjeva je gubljenje energije – kazao je Sladaković dodajući da je njihova djelatnost u veoma teškom stanju, na kiseoniku.

– U ovim uslovima, otvaranje unutrašnjosti lokala nema svrhe nikakve. Samo da budemo glineni golubovi za inspekciju da nam piše kazne. Nema svrhe nikakve. I Unija poslodavaca je s nama, sve radimo na civilizovani način i radićemo uvijek – poručio je Sladaković.

Nedavno je zbog teške situacije formirano i novo Udruženje ugostitelja, a inicijativa za osnivanjem posljedica je, prije svega, situacije u kojoj se ugostiteljstvo našlo.

– Imamo potrebu za savremenom organizacijom koja je sposobna da se brzo i efikasno uskladi sa zahtjevima kako poslodavaca, tako i zaposlenih u ugostiteljstvu. Našoj Viber zajednici se već u prva tri dana pridružilo se preko 5.000 članova – kazali su Pobjedi iz PR službe ovog udruženja.

Misija Udruženja, kako su naglasili, je da aktivno utiču na stvaranje zdravog poslovnog ambijenta.

– A sve u korak sa teškim vremenima koja su ispred nas – poručuju oni.

Novooformljenom Udruženju pored ugostitelja sa višedecenijskim iskustvom, odazvali su se i predstvanici zaposlenih: konobari, kuvari, šankeri…, kao i iz svih onih kompanija čije su djelatnosti direktno ugrožene proteklih godinu dana (domaći proizvođači, dobavljači, marketinske agencije i dr.)

– Ovakav vid udruženja omogućava veću transparentnost u odnosima, ostvarivanje svojih ciljeva, kao i poslovno povezivanje članica, a sve u cilju jačanja svijesti u pružanju i nesebične međusobne pomoći – kazali su iz Udruženja koje na raspolaganju ima i kompletan stručan tim spoljnih saradnika, među kojima su pravnici, ekonomisti, računvođe i dr.

UUCG je kako su kazali iz PR službe već preduzelo značajne korake u cilju ublažavanja ekonomksih posljedica izazvanih pandejom kovid-19 virusa, čije rezulate očekuju u skorije vrijeme.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije