Connect with us

Društvo

UGOSTITELJI TRAŽE PODRŠKU: Nije isključno otvaranje lokala, uprkos mjerama

Published

on

printscreen/ rtcg

Bez sveobuhvatne ekonomske podrške dosta ugostitelja će biti prinuđeno da zatvori objekte, dok će se broj zaposlenih prepoloviti, smatra ugostitelj Igor Vujošević.

On navodi da je ugostiteljima potrebna podrška, ali dodaje, da nijesu dovoljne samo kratkoročne mjere u vidu subvencija na plate.

“Bez opširne i sveobuhvatne ekonomske podrške mislim da će dosta ugostitelja zatvoriti svoje objekte”, naveo je Vujošević, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Ugostitelji su, kako kaže, očekivali da budu uključeni u razgovore o donošenju novih mjera. Zbog toga će se danas, kako je saopštio, ugostitelji iz cijele Crne Gore sastati, kako bi donijeli zaključke.

“Mi nijesmo dio problema, mi smo dio rješenja, samo nas treba uključiti da zajednički donesemo prave odluke”, kaže Vujošević, i dodaje da je zdravlje građana prioritet, ali od nadležnih očekuju da ih uključe u razgovore.

Ističe i da su se obratili svim nadležnim adresa i spremi su na razgovore.

“Smatramo da su naši zahtjevi realni”, naveo je Vujošević.

Kompanija na čijem je čelu uspjela je, kako navodi, da uz pomoć Vlade i uz dodatne napore zadrži 150 radnika.

“Nije realno očekivati bez kvalitetne podrške da zadržimo te ljude, kako kod nas, tako i kod drugih kolega, mislim da će se radna snaga bez kvalitetne podrške prepoloviti”, poručio je Vujošević i dodao da nije isključeno ni otvaranje lokala uprkos donesenim mjerama.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije