Connect with us

Društvo

ULCINJ: 130 srednjoškolaca u samoizolaciji, putovali na Žabljak bez odobrenja škole

Published

on

Red ispred Doma zdravlja u Ulcinju / Foto: portalulcinj.me

130 učenike Srednje mješovite škole Bratstvo jedinstvo od danas je u samoizolaciji i ne idu u školu, potvrdio je portalu Ulcinj direktor te školske ustanove Husein Ceno Katana. Djeca su se prije dva dana vratila sa Žabljaka, gdje su provela tri dana.  Ispred Doma zdravlja jutros je bio red, učenici su obavezni da se testiraju, prenosi portal Ulcinj

“U školi su sada epidemiološke službe, uzimaju spiskove učenika po dnevnicima. Kontaktiraju roditelje. Svi moraju da se testiraju i samoizoluju”, kazao je Katana.

Prema njegovim riječima , škola djeci nije odobrila to putovanje.

“Pošli su na svoju ruku. Organizovali se preko agencije i otputovali. Kada su čuli da im nisam odobrio organizovano putovanje, došli su ispred moje kancelarije i rekli da će se sami organizovati. Ja na to već nisam mogao da utičem. Konsultovao sam resorno ministarstvo . Rečeno mi je da putovanje nije zabranjeno, ali ni preporučljivo. Ja nijesam dao dozvolu, niti škola ima veze sa tim”, kazao je Katana.

Ipak , dva profesora fizičkog , kako saznajemo, bila su sa djecom. U pitanju su Kadri Sinani i Erodit Sinani. Roditelji kažu da je sa djecom bio i profesor fizičkog Roka Ljuljđuraj, ali direktor škole navodi da je on od oktobra u penziji, te da je možda išao u privatnom arnžmanu.

”Odobrio sam profesorima fizičkog da idu, da ima bar neke kontrole. Kad su se već djeca organizovala, roditelji im dozvolili. U pitanju su radni dani i svi su upisani. To su neopravdani izostanci, ukoliko roditelji ne opravdaju odszstvo sa časova”, rekao je Katana.

On je istakao da je problem veliki.

“Nadajmo se što manjem broju inficiranih. Na putovanje su većinom bili učenici završnih razreda, ali bilo je i drugih”, rekao je Katana.

Direktor navodi da učenici unutar škole poštuju mjere, jer ih profesori upozoravaju, a mimo škole slabo.

“U školi su zaštićeni, ali kako izađu preko vrata, mjere ne poštuju. Kafići preko puta škole su puni. Imamo i grupu učenika koja je bila na proslavi rođendana, i tu ima inficiranih, a nijesu išli na Žabljak”, kazao je Katana.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije