Connect with us

COVID-19

ULCINJ: Korona ušla u vrtiće i škole, stanje alarmantno

Published

on

Nadležni apeluju na građane da strogo poštuju mjere

Ono što najviše zabrinjava u Ulcinju je ulazak oboljenja u obrazovne institucije, od vrtića do srednje škole, ističe se u zajedničkom obraćanju potpredsjednice opštine Hatidže Đoni, potpredsjednika Astrita Hodže, rukovodioca Koordinacionog tijela u OB Alekse Kočovića i načelnika Komunalne policije Milazima Mustafe,

“ Nažalost, kovidom su zaraženi i učenici i nastavnici. Isto tako, ova situacija je napravila težak udar i na naš zdravstveni sistem, kako na Dom zdravlja u Ulcinju, tako i na regionalnu Kovid bolnicu u Baru”, navodi se u saopštenju.

Broj pregleda, urađenih testova, laboratorijskih analiza i ostalih medicinskih usluga je enormno skočio i ide do 250 usluga, koje se pružaju kovid pacijentima.

“U covid bolnici u Baru skoro da nema više upražnjenih mjesta, tome u prilog govori činjenica da se primaju i hospitalizuju bolesnici sa najtežom kliničkom slikom. Svi treba da budu svjesni činjenice da se u tim institucijama daju nadljuski napori da se pacijenti opskrbe.”

“Nažalost, Ulcinj je danas opština sa najviši inficiranih po broju stanovnika. Tome svjedočimo svi, jer svakog dana imamo veoma visoke brojke novoinficiranih osoba. Sve ovo je rezultiralo zatvaranjem opštine Ulcinj”, kazali su u zajedničkom obraćanju.

Od juče u Ulcinju, sem prehrambenih, zdravstvenih ustanova, apoteka i benzinskih pumpi, praktično ništa drugo ne radi. Nadležni poručuju:

“Ono što mi u ovom trenutku tražimo od vas, naših sugrađana, je da u ovim teškim danima koji su pred nama budemo partneri. Tražimo da sve ove mjere u potpunosti budu prihvaćene i u potpunosti poštovane, dok su juče po Odluci Vlade formirani koordinacioni timovi, za inspekcijske poslove, kojim će rukovoditi komandir SP Ulcinj, a čine ga sem policijskih slućbenika inspektori Uprave za IP, komunalni policajci i lokalni turistički inspektori. Novoformirani koordinacioni timovi u opštini će nadzirati svaki dio grada, danonoćno”, poručuju iz ulcinjske opštine i policije.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije