Connect with us

Društvo

ULCINJ: Odlaganje šuta uz zidine kulturnog dobra dovelo do urušavanja

Published

on

Jedan dio zidina na južnoj strani Starog grada odronio se u nedjelju u more.

Prema riječima mještana, tome su doprinjele velike kiše i prevelika količina šuta i materijala koja je lagerovana na tom dijelu Starog grada, piše Ul Info.

“Postoji bojazan da se taj prepoznatlijvi dio i dalje uruši u more. Možda bi ovo narušavanje zidina, konačno trebalo probuditi i svijest i savjest kompetentnih organa o daljoj sudbini jednog neidentifikovanog objekta koji se tu nalazi”, rekao je predsjednik Društva prijatelja Starog grada “Kaljaja” Ismet Karamanaga.

Da je obrušavanje zida u Starom gradu u Ulcinju najvjerovatnije prouzrokovao šut koji su radnici sa obližnjeg nezavršenog hotela, čija je izgradnja zaustavljena prije nekoliko godina, odlagali uz same zidine ovog kulturnog dobra od nacionalnog značaja, Pobjedi je potvrdilo više dobro upućenih stručnih izvora, a i predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić.

Nrekić je objasnio da je juče, sa predstavnicima Službe zaštite i spašavanja, održao sastanak, nakon kojeg su obišli mjesto obrušavanja zida.

“Sjutra će doći eksperti iz Podgorice, da nam predlože kako da saniramo taj dio. Naravno, onda ćemo se obratiti Vladi Crne Gore da to saniramo”, kazao je Nrekić.

On nije mogao da precizira ko su eksperti iz Podgorice, osim da je riječ o građevinskim inžinjerima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije