Connect with us

Društvo

UMJESTO 500: Duško Knežević sad od države traži 700 miliona eura

Published

on

Advokatski timovi predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića, povodom odluke Višeg suda u Podgorici da odbije žalbe koje su se odnosile na privremeno blokiranje njegove imovine saopštili su da od države umjesto 500 sad zahtijevaju 700 miliona eura na ime obeštećenja.

“Nastavak zloupotreba na štetu Duška Kneževića biće tamnim slovima upisan u istoriju crnogorskog pravosuđa. Postupajuća sudija Vesna Pean, odbila je žalbe odbrane i svih pravnih lica, ocijenivši da se pravni teror može nastaviti otimanjem imovine”, navode advokatski timovi Kneževića.

Prema njuhovim riječima postupajući sudija u ovom postupku nije se obazirala ni na okolnost da je Komisija za žalbe Interpola prije sedam mjeseci ukinula sve tri potjernice protiv Duška Kneževića, ocijenivši ih kao neosnovane, nezakonite, politički motivisane.

“Iako je sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Pean uložila maksimalni napor da u vrijeme korona virusa, dana 31.12.2020. godine pojača do maksimuma politički progon Duška Kneževića i donese ovakvu nevjerovatnu odluku, ona će, uvjereni smo, biti ukinuta ili odlukama Ustavnog suda Crne Gore, zbog povrede prava na pravično suđenje Dušku Kneževiću ili na međunarodnoj arbitraži na kojoj će odbrana povećati odštetni zahtjev za 200 miliona eura, tako da će on ukupno iznositi 700 miliona eura”, napominju oni.

Protiv svih učesnika, kako kažu, ovog sramnog postupka u SDT Crne Gore i Višem sudu u Podgorici, podnijeće krivične prijave zbog učinjenih zloupotreba.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije