Povežite se sa nama

Društvo

UNUTRAŠNJA KONTROLA: Istrage protiv devet policajaca

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije su tokom februara izvršili dvije provjere zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu operativnih i drugih saznanja o mogućim nezakonitostima i nepravilnostima u radu i postupanju, piše Dan.

U jednom slučaju, na osnovu dokaza i stanja koji su ukazivali na nezakonito postupanje i zloupotrebe, izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je nadležnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje da je deset policijskih službenika počinilo krivična djela za koja se goni po službenoj dužnosti.

“Sumnja se da je jedan policijski službenik počinio krivična djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja, nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Zatim, jedan službenik se sumnjiči za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja, a tri policajca za primanje mita. Sumnja se da je pet policajaca počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja”, navedeno je u izvještaju.

Predmetni izvještaj o izvršenoj kontroli dostavljen je nadležnom državnom tužilaštvu na dalji postupak i povodom utvrđene osnovane sumnje da su četiri građanina počinila krivično djelo davanje mita, a jedan građanin primanje mita.

Tokom januara je pristigla jedna pritužba građanina, ali u sprovedenom postupku nijesu utvrđene činjenice i dokazi kojima bi se potvrdili navodi pritužbe.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije