Connect with us

Društvo

UP: Nije prvi put postavljena ograda oko Cetinjskog manastira

Published

on

Zaštitna ograda na Cetinju ispred Cetinjskog manastira na Badnji dan 6. januara nije prvi put postavljena ove godine. Zaštitna ograda se postavlja posljednje dvije godine, saopšteno je večeras iz Uprave policije. Pojašnjavaju da se to dogodilo u cilju očuvanja javnog reda i mira.

“Kao što je javnosti poznato ranijih godina, na osnovu bezbjednosnih procjena, postavljani su i kordoni policije u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira. S obzirom na bezbjednosne procjene u odnosu na događaje koji se održavaju svake godine 6. janura, odnosno nalaganje badnjaka dvije vjerske zajednice, Uprava policije preduzima aktivnosti na sprečavanju vršenja krivičnih djela i očuvanju stabilnog javnog reda i mira”, pojasnili su iz policije.

Uprava policije svoje aktivnosti preduzima u skladu sa zakonom, dodaju, a svakako ne po nalozima bilo kog političkog ili drugog subjekta.

Crnogorska policija će u svim situacijama zakonito i profesionalno reagovati kako bi obezbijedila dosljednu primjenu zakona i očuvala stabilan javni red i mir.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije