Connect with us

Crna Hronika

UP: Uhapšeno pet osoba zbog imovinskih delikata, jedan pokrao radionicu KBC-a

Published

on

Uprava policije

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode pet lica i uz krivičnu prijavu priveli ih nadležnom državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da su izvršili dvije krađe i pet teških krađa.

Osim toga podgorička policija je u redovnom postupku podnijela krivične prijave protiv dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i krivično djelo krađa.

Sumnja se da je S.A. (21) izvršio krivično djelo teška krađa na štetu Kliničkog centra Crne Gore. Osumnjičeni je provalio u prostorije radionice za mašinsko održavanje odakle je otuđio više vrsta alata, radijatorske ventile i bakarne cijevi.

Takođe, protiv S.A. je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Nadležnom državnom tužiocu u Podgorici privedeni su uz krivičnu prijavu i D.N. (39) i P.M. (27), oba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa.

Osumnjičeni P.M. je prilikom boravka u stanu oštećene iskoristio njenu nepažnju i otuđio joj novac iz tašne. Nakon izvršene krađe policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica locirali su P.M. i lišili ga slobode.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode A.A. (23) i uz krivičnu prijavu priveli ga državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu objekta uslužne djelatnosti.

Osumnjičeni je boraveći u objektu gdje je čekao da ga usluže, iskoristio trenutak nepažnje prisutne radnice nakon čega je iz kase otuđio novac. Policijski službenici preduzimajući istražne mjere i radnje identifikovali su izvršioca, locirali ga i lišili slobode.

Slobode je lišen i E.D. (22) zbog sumnje da je izvršio tri teške krađe na štetu više fizičkih i pravnih lica.

Kako se sumnja E.D. je u periodu od 18. do 24. februara izvršio krađe na štetu dvije ženske osobe kojima je uz primjenu fizičke sile otuđio lične torbe u kojima se nalazio novac, lične stvari i dokumenta. Krađe je vršio na javnim mjestima.

Osim toga, E.D. je izvršio i krađu u kiosku trgovinskog preduzeća, u koji je nasilno ušao i otuđio cigarete i prehrambene artikle.

Preduzimajući operativne i istražne aktivnosti odnosno pregledom izuzetog video materijala službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su izvršioca i došli do saznanja da se nakon izvršenog krivičnog djela sa lica mjesta udaljavao taksi vozilima čime je utvrđen i pravac bjekstva na koji način je on i lociran.

Prilikom lišenja slobode osumnjičeni E.D. pokušao je da pobjegne policijskim službenicima ali je odmah savladan i priveden u Centar bezbjednosti Podgorica.

U redovnom postupku podnijeta je krivična prijava protiv A.E. (56) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa.

Takođe, krivična prijava podnijeta je protiv S.P. (19), višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu na štetu fizičkog lica u čiji stambeni objekat je provalio.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije