Connect with us

Društvo

UPOZORENJE MUP-a: Građani da poštuju preporuke zbog mogućih poplava

Published

on

U skladu sa najavom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju o nepovoljnim meteorološkim prilikama u Crnoj Gori, Direktorat za vanredne situacije MUP-a sa ostalim subjektima sistema zaštite i spašavanja permanentno prati razvoj događaja na terenu i u tom kontekstu obavještava javnost da je trenutna situacija stabilna.

“Međutim, zbog obilne kiše koja je padala prethodnih dana i najavljenih padavina za subotu poslije podne, nedjelju i ponedjeljak u vidu obilne kiše i topljenja snijega, u područjima sa povećanim rizikom od poplava moguće je komplikovanje stanja na terenu. Dakle, na ovim područjima postoji potencijalna opasnost od poplava, te  pozivamo građane da prate situaciju i poštuju preporuke nadležnih službi i organa”, navodi se u saopštenju.

Kompletan sistem zaštite i spašavanja će narednih dana biti u stanju pune pripravnosti kako bi pravovremeno i efikasno reagovao u odnosu na razvoj situacije na terenu.

“Pod pažnjom će biti cijelo područje Crne Gore, a posebno dio tzv. jadranskog sliva (Zeta, Morača), područje oko Skadarskog jezera i rijeke Bojane”, kazali su iz MUP-a.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije