Connect with us

Društvo

UPOZORENJE NA NEVRIJEME: Jak vjetar i obilne padavine, oprez!

Published

on

Ilustracija: Pixabay

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su upozorili da su mogući sitniji odroni i savjetovali vozačima opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upozorio je građane da se od danas do četvrtka očekuje nevrijeme sa jakim vjetrom i obilnim padavinama, i apelovao na njih sve da aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

„U skladu sa informacijom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, od 26. do 31. decembra područje Crne Gore biće pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike“, kazali su iz Direktorata.

Kako su naveli, takva meteorološka situacija će u centralnim predjelima Crne Gore i na primorju usloviti obilnu količinu kiše, a na sjeveru intenzivnije sniježne padavine i nagli porast visine sniježnog pokrivača.

Iz Direktorata su kazali da se od 29. do 30. decembra, u višim predjelima na sjeveru i duž obale, očekuju vrlo jaki udari južnog vjetra sa olujnim karakteristikama, kao i da se zbog obilnih padavina očekuje porast nivoa vodostaja u rijekama.

Naloženo je da svi subjekti u sistemima zaštite i spašavanja podignu nivo operativne spremnosti za reagovanje u takvim situacijama.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije