Povežite se sa nama

Društvo

Uveseljavaju javnost: Otkrili stanove bivšem režimu, ne smiju ni krivičnu prijavu da im napišu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Afera stanovi napravila je i politički i društveni “BUM” u Crnoj Gori, nakon što je izvršna direktora Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović-Marković objavila podatke o najmanje 175 javnih funkcionera koji su imali pomoć za rješavanje stambenog pitanja, za šta je utrošeno oko 25 miliona evra!

Međutim, početna euforija brzo je splasnula. Pola godine od pompezno najavljene borbe protiv partijskih uhljeba realnost je takva da niko od državnih službenika nije procesuiran zbog nelegalno dodijeljenih stanova i transakcija od kojih su pojednici dobro popunili svoje džepove.

Vlada nije preduzela ništa da se stanovi koji su po partijskoj pripadnosti dijeljeni šakom i kapom oduzmu, iako je to najavljivao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Međutim, epilog i ove najave borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala izostao je, što je bio slučaj i sa mnogim drugim  aktivnostima nadležnih organa zaduženih za suzbijanje ove pošasti.

Na spiskovima povlašćenih javnih funkcionera kojima je Vlada obezbijedila “krov nad glavom” našli su se poslanici, ministri, sudije, tužioci, policijski funkcioneri… Među njima ima i onih koji su već imali kuće ili stanove, pa su opet dobijali bagatelne stambene kredite.

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost i odbranu i koordinator bezbjednosnog sektora Dritan Abazović tada je i rekao da će “razmotriti” oduzimanje dodijeljenih stanova, ako za to bude i minimum mogućnosti. Biće interesantno pratiti naredne dane, obzirom da je juče predstavljen model za oduzimanje nelegalno stečene imovine, doduše, kao i sve u Crnoj Gori, sva koruptivna i kriminalna djelovanja su i pokušana biti prebačena u legalne tokove.

Podsjećanja radi, ovo su bili predmeti afere.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije