Connect with us

Društvo

VAG ABAZOVIĆU: Čestitam na opredjeljenju Vlade u borbi protiv kriminala

Published

on

Do pravde je jako dugačak put, a istim bi mnogo brže išli da imamo funkcionalnije institucije Sistema. Ponosan sam na rezultate koje smo ostvarili za godinu dana, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom sastanka sa novoizabranom šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorkom Dominik Vag

Poželivši dobrodošlicu novoj šefici misije, Abazović se zahvalio na čestitkama i podršci koju OEBS godininama pruža insitucijama države Crne Gore.

Govoreći o ljudskim pravima i slobodama u Crnoj Gori, Abazović je istakao da je država Crna Gora mnogo uradila u jačanju rodne ravnopravnosti i prava LGBT osoba. U tom smislu, potpredsjednik Vlade je izrazio nadu da će se saradnja OEBS-a i crnogorskih institucija Sistema, prvenstveno Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije nastaviti u budućnosti.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorka Dominik Vag, zahvalila je Abazoviću na snažnoj saradnji sa Misijom, posebno na njegovoj konstruktivnoj ulozi u obezbjeđivanju podrške Vlade u implementaciji projekta praćenja suđenja, čiji je cilj da podrži efikasnije sprovođenje pravde u slučajevima organizovanog kriminala i korupcije i jačanje vladavine prava.

“Integrisanje rodnih pitanja jedan je od prioriteta OEBS-a”, kazala je ambasadorka Vag i pohvalila Vladu za napore u usvajanju Nacionalne strategije rodne ravnopravnosti 2021-2025 sa Akcionim planom za 2021-2022.

Ona je čestitala potpredsjedniku Abazoviću na opredjeljenosti Vlade u borbi protiv transnacionalnog i organizovanog kriminala, što se pokazalo i zapljenom 1,4 tona kokaina u Luci Bar.

“Snažno smo angažovani da podržimo Crnu Goru u nastavku ovih dobrih napora”, kazala je ambasadorka Vag.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije