Povežite se sa nama

Vijesti

A NREKIĆU SUDE: Milojko Spajić školskog druga postavio za v.d. direktora “Monteputa

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada Crne Gore imenovala je juče za v.d. direktora Monteputa Milana Ljiljanića.

Ljiljanić je, kako saznaje BORBA, školski drug ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Pored toga, što stoprocentno sprovodi DPS-ovu spoljnu politku, Vlada Zdravka Krivokapića ja u potpunosti preuzela DPS-ov obrazac po pitanju postavljanja svojih ljudi po javnim preduzećima.

Baš kao u cvijetu vladavine DPS-a, Vlada Zdravka Krivokapića na rukovodeće pozicije na javnim preduzećima postavlja bliske prijatelje i članove porodice ministara u Vladi.

Takav je slučaj i sa Ljiljanićem, kojem je ključna referanca za postavljenje na mjesto v.d. direktora “Monteputa” to što je Spajićev školski drug iz pljevaljske Gimnazije “Tanasije Pejatović”.

Budući Demohrišćani, a trenutno eksperti zaposleni u Vladi Crne Gore, u DPS-ovom maniru, uveliko popunjavaju javna preduzeća svojim kadrovima i to nauštrb DF-a.

Prema pvobitnom dogovoru mjesto direktora Monteputa pripalo je DNP-u koji je za tu poziciju kandidovao Zorana Lakušića. Lakušić je već tri decenije profesor u podgoričkoj Srednjoj školi “Ivan Uskoković” i osvjedočeni je borac protiv DPS-a, zašta je svojevremeno plaćao visoku cijenu.

Po ustanovljenoj meritokratiji Zdravka Krivokapića, Lakušić je svakako imao prednost u odnosu na Ljiljanića. Međutim, Krivokapićeva Vlada je pogazila svoj osnovni princip i za direktora jednog od navažnijih javnih preduzeća koje obrće ogoroman novac postavila je školskog druga Milojka Spajića čije su reference neuporedive u odnosu na Lakušićeve.

Ljiljanić je drugi kadar koji je zaposlen u Monteputu kao osoba bliska ministrima u aktuelnoj Vladi. Najprije, je za člana Upravnog odbora Monteputa imenovan Stefan Mitrović bratanac ministra Ratka Mitrovića, i kum Miloša Krivokapića, premijerovog sina.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije