Povežite se sa nama

Vijesti

Abazović: Bila je čast susresti se s papom, rekao je – “I ja sam Crnogorac”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vicepremijer podsjetio poglavara Rimokatoličke crkve na sveštenika Emilija Ognjanovića, porijeklom iz Crne Gore, koji mu je bio duhovnik u Argentini

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović objavio je da se danas susreo sa papom Franjom u Vatikanu.

“Bila mi je čast susresti se sa Papom Franjom danas u Vatikanu. Papa: ‘I ja sam Crnogorac!’ Vrhovni poglavar iskazao zahvalnost nakon što sam ga podsjetio na oca Emilija Ognjanovića, koji mu je bio duhovnik još u Argentini, inače naš čovjek – porijeklom iz Crne Gore”, objavio je Abazović na Tviteru.

Iz kabineta vicepremijera su juče saopštili da Abazović boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Vatikanu, na poziv Monsinjora Vićenca Palje, predsjednika Papske akademije za život.

Naveli su da će potpredsjednik Vlade imati više odvojenih sastanaka, među kojima i sa Katoličkom zajednicom San Eđidio.

“Papska akademija za život ima za cilj odbranu i promociju vrijednosti ljudskog života i dostojanstva ličnosti. Katolička zajednica San Eđidio posvećuje posebnu pažnju marginalizovanim grupama društva i promoviše dobrovoljno i besplatno zalaganje za siromašne i mir”, naveli su u saopštenju.

Istakli su da je posjeta Abazovića pokazatelj nastavka dijaloga sa Vatikanom, koji Crna Gora u kontinuitetu njeguje na principima međusobnog poštovanja, tolerancije i razumijevanja.

“Posjeta potpredsjednika Abazovića je prilika da se ukaže na važnost jačanja saradnje sa Vatikanom, naučnim institucijama i religijskim zajednicama, te da se ukaže da su multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost temelj na kojima počiva današnja Crna Gora”, zaključili su.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije